26 Ağustos 2008 Salı

Day19 Polaroid Portrait Project

"Day19’s Portrait Project is an epic and ever-growing collection of 4x5 Polaroids capturing young faces in an old-fashioned way.


The subjects, a cross-section of artists, writers, performers and activists, were photographed using a large format camera, which requires the subjects freeze their expressions for around 20 seconds per image. In the era of digital point-and-shoots and phone cameras, the Portrait Project takes a comparatively slow, almost lumbering approach, one that forces the subject to re-engage. There is no hair or makeup, and no special lighting, and the result is a collection of raw, unpretentious portraits reminiscent of Depression-era Farm Security Administration photography. "








http://www.day19.com/v6/polaroidproject/index.html

İlk resimden itibaren bir şeyler çekici geldi. Önce bir teknolojiyi mükemmelleştirene kadar çaba harcayıp, sonra bandı geri saracak yöntemler geliştirmeye başlamamız ironik geliyor bana. Görüntü işleme programları görüntü bozmaya, eski film görüntüsü vermeye yarayan filtrelerden geçilmiyor. Üzerine etraflıca düşünmem lazım, doğalı yakalamak, aşırı simetriyi bozmak vs. tamam da sanki başka alanlardaki eğilimlerle de birleşip bütünsel bir fenomene işaret ediyor, bilemiyorum :).

2 yorum:

yvainethefallen dedi ki...

Aklıma direkt Polaroid firmasının geçtiğimiz aylarda artık üretim yapyacakları yönündeki açıklaması oldu. Bundan böyle Polaroid makine yok, Polaroid film yok. Çocukluğumuz, ilk karelerimiz onların içinde kalmıştı ama. Kötü..

Sophie dedi ki...

Annem 9mm'lik çocukluk flmlerini şimdi cd ye çektirdi, arkasına fon müziği de koydurdu (klasik müzik, pek fena da uydu vallahi)oturup izleyip ağlamayı ve gülmeyi çok seviyor. ama şimdi çektiğimiz o dijital görüntülerden hiç zevk alamıyor. ama yapacak bir şey yok, zamanımız bize buna itiyor. çocuklarımız olduğunda; onlar da şuanki dijital görüntüye özenicek bambaşka bi' teknoloji karşısında belki de.