24 Eylül 2008 Çarşamba

Pick Me!

Kendi blog'umda Galata Tasarım Fuarı ve doğumgünümde boy boy Pick Me! resimlerini yayınlamıştım diye hatırlıyorum. Yukarıdaki görselde yeni paketleri içine yerleştirilmiş, yeni Pick Me!ler var. Pick Me'ler artık sadece akrilikten değil, dilediğiniz parçayı metal olarak da seçebiliyorsunuz!

Pick Me! saatlerden aşağıda asılı duranı, dengesizliğiyle beni kendisine tav eden. Bunu not düşmeden geçemedim.
Pick Me!lerden az daha söz etmek gerekirse... Kolyeler, küpeler, yüzükler, anahtarlıklar, yaka iğneleri derken artık Pick Me! mumluklar da masalarımızı süslemeye hazır hale gelmiş. Zaten birbirinden eğlenceli olan Pick Me!lerin en eğlencelilerinden biri boynumuza incecik bir telle asılmış adamlar ile farklı renk ve model seçeneklerini birleştirerek meydana getirme şansınızın oldu yüzükler. Yüzükler kamasutra modelleri, kedi, balık, melek ve şeytandan oluşuyor. Dilerseniz kedi kuyruklu bir balık veya balık kuyruklu bir kediniz bile olabiliyor. Kim sizi tutabilir ki?
Pick Me! satış noktalarından bazıları: İstanbul Modern, Blisskiss
Pick Me! web sayfası
Pick Me! haberlerinin ve sizin Pick Me!lerinizle çekilmiş fotoğraflarınızın yayınlandığı Pick Me! blog
Ve Galata Tasarım'da Sadi Tekin'likten saditekinnoktakom olarak tanınmaya doğru yol alan tasarımcımız Sadi Tekin'in en bir harika tasarımı -kanaatimce: saditekinnoktakom

22 Eylül 2008 Pazartesi

Groovy Dancing Girl

Önce bu vardı :

Link: Groovy Dancing Girl



Geçen sene bir vakitlerde ilk olarak stumbleupon'dan, sonra olası her doğrultudan aynı videoyu defalarca izledik. Daft Punk'ın değişmez loopable fon şarkısı Harder,Faster,Better,Stronger'ı yavaşlatıp kafasına göre takılan sevimli yaratık izledikçe kusma yerine giderek artan bir yeme isteği uyandırıyordu bünyede. "Kimdir bu kız?" sorusunu takıntı haline getirenler internette bitmek bilmez aramalar yapmışlardır ve bir sonuca ulaşamamışlardır eminim. Ben yapmadım tabii ki :).

Nisan'da ortaya çıkan yeni 3 videoyla gizem çözülmüş, yeni haberimiz oluyor. Ünlü Fransız moda şirketi Etam yeni kampanyalarına fotomodellik için harıl harıl isimsiz bir yüz ararken videoyu izleyip Sophie Merry'yi denemeye karar veriyor.

Link: Sophie Merry a modern Fairy tale Part1




Link: Sophie Merry a modern Fairy tale Part2



Bir de stüdyo ortamında uydurmasyon Daft'vari bir şarkı icat edip yeni videolar çekmişler.

Link: Groovy Dancing Girl for Etam 1



Link: Groovy Dancing Girl for Etam 2



Haneke'nin Funny Games'e Naomi Watt'lı Funny Games US çekmesini hatırlatmadı değil bütün fenomen. İnternet ünlülerini hala tam olarak kabullenebilmiş değilim ama önümüzdeki yıllarda internetten ünlenmek çok değişik haller alacak gibi duruyor.

Son olarak stüdyo çekimlerinin en şıkı var

Link: Groovy Dancing Girl # 3 ~ Squarepusher



Squarepusher'a dansetmek...Idm dinlemeye başladığımda heavy metal'e benzerliginden dolayı en rahat alıştığım elektronik tarzı olmuştu. Malum Intelligent Dance Music dansetmeyi beraberinde getirse de her tarafı aksaklarla bezeli bir müzik tarzında nasıl dansedilebileceğini hayal edememiştim. Haydi caza kayan Squarepusher'la bu iş biraz olmuş, hala Venetian Snares'te sallanmanın ötesinde ne yapılabileceğini düşünemiyorum.

13 Eylül 2008 Cumartesi

Kokteyl !

Absinth görünce aklıma o bayıldığımm kokteyller geldi. Alkol içmeyi severim, ama öyle hammallık yapmayı sevmem. Bira içeyim ucuz olsuncu değilim pek, bir kokteyl içeyim 4 birama denk olsuncuyum. Yine ucuz oluyor ayrı konu. Dışarda içmeyi kalabalık olduğunda severim veya bir partidir konserdir olduğğunda, yoksa evde içmek ayrı keyifli, hele de kendi kokteylini kendin hazırlıyorsan. Votka seven, tatlı tadı seven, koktyl seven varsa şu tarife bayılacaklardır eminim:



Alınması gerekenler: Bir şişe votka, 3-4 portakal, 1 greyfurt(olmasa da olur), bir ufak şişe nar suyu (hatta nar sıkabiliyorsanız sahici nar da olur), bir adet limon, 1 veya 2 tane (zevke göre) limonlu soda, bi'kaç nane yaprağı ve tabikii buz.



Sürahimizin içine votkayı koyup, suyunu sıktığımız portakalı ve greyfurtu ekleyip güzelce çalkalayın, sonra nar suyunu ekleyin. Limonu ikiye kesin bir yarısının suyunu sürahiye ekleyin diğer yarısını dilimleyip sürahinin içine koyun. Gazı kaçmaması için limonlu sodayı henüz eklemiyoruz. Sonra bu güzelim sürahiyi 20 dk. kadar buzdalabında bekletin. 20 dk. sonra alın ve limonlu sodayı ekleyin. Daha sonra buzu isterseniz tam halinde isterseniz bir torba içine koyup kaşıkla kırıp sürahinin içine nane yapraklarıyla beraber koyun. Veee işte servise hazır Sophie'den mutfağınızaa her daim içilebilecek bir kış kokteyli :)

Bunun dışında şu şekil alternatifler de yok değil tabi. Bilen bilir, yemeksepeti'nde East'n Bull diye bir hediye seçeneği ve satın alma seçeneği vardır. Ben her alışverişimde almak istiyorum ya da o hediye bana çıksın istiyprum ama olmuyor. Bu East'n Bull denen marka çok güzel kokteyl malzemeleri satıyor, biraz daha kalite arıyorsanız bence önce bunu deneyin. Ayrıca kendi internet sitelerinde de kendi ürünleriyle yapılabilecek kokteylleri bulmanız mümkün. Ayrıca, meraklısı olduğumdan Alkım raflarında dikkatimi çeken bir kitap vardı: 1001 Kokteyl adında.. orda da ismi gibi 1001 kokteyl bulunuyor... İçeriğinde bilmediğimiz markaları veya "şeyleri" görmek mümkün ama çok değişik ve kolay yapılan şeyler de var. Punch lardan kokteyllere uzanıyor seçenekleri.

12 Eylül 2008 Cuma

The Elevation

Litvanyalı grafik sanatçısı Natalie Shau'dan Lydia Courtielle'in takı tasarımlarını duyurduğumuz haberde söz etmiştik. Şimdi de Elevation isimli absinth markası üç genç sanatçıya absinth şişeleri ve kutuları tasarlatarak özel bir seri hazırlamış. Shau da her zamanki çizgisini koruyarak hazırladığı şişe ve kutu tasarımıyla bu üçlüdeki yerini almış.

Seride yer alan diğer iki şişenin tasarımlarıysa Chet Zar ve Mimi S. isimli sanatçılara ait.

Chet Zar, Hellboy ve The Ring gibi filmlerde yaratık tasarımları ve makyaj efektleri yaparak yer almış. Yağlıboya çalışmalarının çoğunlukla darkly surreal & darkly humorous (karanlık sürreal çalışmalar ve kara mizah) olduğu belirtilmiş sitede.

Mimi S. ise 1974, Berlin doğumlu bir sanatçı. Çalışmalarında kadın tabiatının karanlık yüzünü anlatan temaları işlemekten pek hoşlanmaktaymış kendisi ki madem öyle, onu da seviverdik.


50€'dan satışı gerçekleştirilen bu harikulade tasarımlara ve pek tabii ki içindeki absinth'e markanın web sayfasından ulaşabilirsiniz. Koleksiyoncusuna duyurulur.

7 Eylül 2008 Pazar

Converse Kurt Cobain Serisi



Bir daha asla Converse giymeyeceğim, derken yeni okulumun arnavut kaldırımları, bayırları ayaklarımı yeniden Converse'lerin içinde bulmama neden oldu.

Yeni sezonun Converse'leri Kurt Cobain'in imzasından, günlüklerinden, şimdiye dek görülmemiş (hani çok da matah değiller de) çizimlerinden ve Come As You Are'ın da sözlerini içeren bir modelden oluşuyor. Beni en çok eğlendirense ayakkabının tabanlığında yazan "Punk Rock means freedom" sözü oldu.





Come As you Are demişken:

4 Eylül 2008 Perşembe

Free People

Ne mutlu bize ki mailler, postalar almaya başladık; yorumlar gelir oldu. Free People'da bu mesajlardan biriyle gelen bir eklenti oldu. Hem site içeriğiyle ilgili bir görsel bilgilendirmeyi hem de stil örneğini bir arada vererek kolaya kaçayım dedim.

Her şey çok güzel, free people muhteşem; ama fiyatları da bir o kadar muhteşem. Bir süre daha fotoğraflarla stil örnekleri yaratmaya devam edeceğiz demek oluyor bu sanırım!


Vintage döndü döneli saç örgüsü modelleri bilhassa tunik elbiselerde yeniden peyda oldu. Nedendir bilemesem de ben bu modeli en çok gri tonlarına yakıştırıyorum. Resimdeki modelin cepleri ve bilhassa arkadaki o minnacık fiyonk detayı aklımı başımdan aldı (bu blogda ne çok kullanıyorum bu tanımlamayı!)
Yazık ki resimlerde görülen mor renkli bluz elbiseye dahil değil. Rengiyle, kol detaylarıyla ve deseniyle pek beğendim kendisini de. Web sayfasını ziyaret ederseniz ürünün farklı renklerinin farklı şekillerde kullanışını da görebilirsiniz.
Tunik fiyatı $128.
Uzun çorapları sevmemin nedeni uzun çoraplı kız Pipin midir bilmiyorum ama giyebilecek bacağa sahip olan her hatun kişisinin en az bir defa denemesi gereken bir model olduğunu düşünüyorum.
Ayakta yamuk yumuk durmaları nedeniyle bir türlü çorapta dik çizgilerle anlaşamamış olsam bile çizgili çoraplar vazgeçilmez!
Over the Knee çorapların fiyatı $24
Peki siz de benim gibi bu ayakkabıların modelini en çok vurgulayacak çorapların yukarıdaki çizgililer, çorapları da en çok teşhir edecek ayakabbıların bunlar olduğunu düşünmüyor musunuz?

Dolgu topuklar bele rahatlık sağlayıp ayağın yere daha dengeli basmasını sağlarken ayakların hediye paketini andırır görüntüsü bana bu ayakkabıları daha da sevdirdi!

Sayfanın en uygun fiyatlı ürünlerinden biri: $98
Gözlükler husundaki takıntım artık su götürmez bir şekilde ortada duruyor olsa gerek. Kesenin ağzını açmışken bu cicileri metal çerçeveli bu rengarenk gözlükler anca keser! $198
Dolabımda buna çok benzeyen 80lerden kalma, anneme ait, taba renkli bir pardesü duruyor. Senelerden beri onu bu boylarda kestirip yeniden şekillendirmeyi düşünüyorum ama bir türlü nasip olmadı. Hem havalar hazır soğumaktayken takımımız eksik kalmasın, üşütmeyelim diyerek hem de kendime dolapta beklemekte olan pardesüyü hatırlatma amacıyla araya sıkıştırıverdim. Pek hoş, oldukça yavan ama pek de şık. $198

Seçtiğim resimde her ne kadar belli olmuyor olsa da yukarıda gördüğünüz miniminnacık bir omuz çantası, bir nevi cüzdan. $58

1 Eylül 2008 Pazartesi

Gözlüğüm Olmadan Asla, dememiş miydim?

Bir evvelki vintage gözlük satış sitesinden aşağı kalmayacak fiyatlarıyla klasik.org'dan da 30'lu yıllara ait markasız veya türlü markaların gözlüklerine ulaşmak mümkün. Tasarımlar gerçekten ilgi çekici; ayrıca bazı modellerle karşılaştıkça günümüzün taşlı, ışıl ışıl parlayan gözlüklerini bir anda sade buluverdim.

70lere ait bir GIVENCHY
60lardan kalma bir RENAULD, USA
60lardan kalma bir SWANK, Fransız; erkek modeli.
Bu sefer 70lere ait bir Fransız, erkek gözlüğü.

60lardan kalma bir Fransız.
Yine yeni yeniden 60lar ve MAY.
60lardan kalma bir PIERRE CARDIN.
60ların gözlükleri konuşmaya devam ediyor: RAY-BAN.