24 Ağustos 2008 Pazar

Dinlenmesi gereken bir tarz: Post Rock


Sözsüz, sakin, dinlendirici, yeri geldimi üzen yeri geldimi mi mutlu eden ama çoğu zaman düşündüren bir müzik türü denebilir post rock için. Mogwai, Explosions in the Sky, Mum grupları gibi önemli temsilcilere sahiptir. Geçen sene Mogwai efendiler ülkemizi ziyaret ettiğinde pek mutlu olup, konserlerinde bambaşka bir boyutta bulmuştum kendimi.

Peki, yurdumda ne alemde post-rock dersek eğer, bir kaç grup gelebilir akla; başta Change of Plans olmak üzere. Change of Plans, 2004 yılında Arda Ertem, Batu Sayıcı ve Ege Kanar tarafından kurularak çalışmalara başlamış, 2005'de Berkan Tunçludemir'in de katılmasıyla kemik kadrosunu oluşturur ve bu sene Chill Out ve BarışaRock festivallerinde bulunarak da dinleyicilerine büyük ziyafetler sunmuştur. Grubun şarkılarına kendi web siteleri olan http://www.changeofplans.org/ 'dan ulaşılabilir.

*** Bir Peyote konserinde Change of Plans

3 yorum:

Bucu.Kluk dedi ki...

Bir diğeri kafabidünya, kafabindünya veya benzer kombinasyonlardan biri, resmi bir albümleri olmadığı için isimleri konusunda hemfikir olunamıyor. Nette dolaşan dört şarkıları var, "binlerce özür" can yakacak kadar iyi.

yvainethefallen dedi ki...

Binlerce özür kesinlikle can yakacak kadar iyi, hadi dinleyeyim.

Bu arada oley! Müzik de girdi buraya!

Sophie dedi ki...

Kafabndünya, Kupka ve hatta Ddr saykodelikten kopup gelen Replikas da dahil edilebilir tabii ki :)