24 Ağustos 2008 Pazar

Erke Dönüyor!

Evet Erke Dönergeci bilim tarihine altın harflerle yazılmaya hazırlanıyor. Maddenin daha önce kullanılmayan atalet özelliğini harekete geçirdiği anda tutun onu tutabilirseniz. Erke önemli, genç dimağların önüne geçilemez, imkansızlıklar içinde büyük buluşlara imza atıyorlar. Ama ufak bir detay var, onu da videoyu izledikten sonra okuyun.



http://www.erketurk.com/kamuoyu_duyurusu_8.asp

Togan Kafesoğlu Odtü Fizik bölümünde okurken komik insan Baybars idi. Benim gibi kıdemlilerden bir kaç yıl sonra bölüme uzun süre değiştirmediği Star Trek Cadet tişörtüyle adımını attı. Videoyu izlerken için için bir tuhaflık hissettiniz mi? İşte o his bir mockumentary izlediğinizi söylemeye çalışıyordu. Bir süredir kafamı çokça meşgul eden mockumentary janrından zaman içinde sıkça bahsedeceğim, ama karşımızdaki ilk nacizane Türk kısa film mockumentarylerinden. Artık bölüm ahalisine ulaşımım olmadığı için nasıl bir ruh hali içinde böyle bir proje yaptıklarını bilemiyorum, ama basın açıklamamız gerekeni söylüyor.

"Bu asılsız görüntülerin ne maksatla hazırlanmış olduğu şirketimizce anlaşılamamıştır"

Ve anlaşılamayacaktır da. Eğer şüphe ettiyseniz Togan Kafesoğlu'nun yaptığı açıklamalar terminolojiye tam anlamıyla uygundur, özünde Erke Dönergecinin nasıl çalıştığına dair hiç bir şey söylemiyor olması dışında ve bir de ataletimiz...kendisi Newton mekaniğinin temel taşlarından yüzyıllardır ve neredeyse yaptığımız her cihazda yararlanılıyor. Aradaki açıklamalardan gına gelse de videonun sonundaki voltmetreden çıkan fantastik cızırdamalar ve dehşetengiz lazer efektleri enfes, çok bilimkurgu izlemenin doğal sonuçları herhalde.

1 yorum:

yvainethefallen dedi ki...

İlk gösterdiğinde de bayılmıştım bu videoya. Aslında bakıldığında ne kadar profesyonel dursa da bir çakallık olduğu belli. Benim anlamadığım yan durup dururken adamlarla neden uğraşmışlar...